Communicatie is een helder begrip
In iedere taal

Blog

Ondernemer in Amsterdam? Vertaalbureau Textwerk helpt je verder

mm

Geschreven op 2017-08-22
door Textwerk

Amsterdam - vertaalbureau voor ondernemers

Als Amsterdamse ondernemer krijg je steeds vaker te maken met vreemde talen. Daar hoef je geen hotel, bar of fietsverhuur voor te hebben. Nu heeft onze stad een lange historie van immigratie en toerisme én internationaal ondernemen, maar de laatste jaren vliegen de exotische talen je steeds meer om de oren. Hoe ga je daar mee om en hoe kan je daar op inspelen?

Goed ondernemen: denk aan je toegankelijkheid

Goed ondernemen in Amsterdam? Zorg er voor dat je klanten of gasten in de meest gangbare talen toegesproken kunnen worden en informatie kunnen inwinnen. En dan bedoelen we niet dat je voor elke taal een personeelslid in dienst moet nemen. Nee, zorg er simpelweg voor dat je website en productomschrijvingen minstens in 3 talen naast Nederlands vindbaar zijn. De meest logische keuze is uiteraard Engels, echter levert het een veel prettigere ervaring op voor velen als je de volgende talen ook aanbiedt: Duits, Frans, Spaans of Italiaans. Lijkt dat een hele opgave? Wat dacht je van Russisch en Chinees! Sprekers van deze talen bezoeken in steeds grotere getalen de Amsterdamse binnenstad. Vertalen dus, die teksten!

Even voorstellen.

Als professioneel Amsterdams vertaalbureau, biedt Textwerk hoogopgeleide native in-house vertalers aan. Bij ons vertaalbureau wordt standaard elke tekst door een tweede vertaler gecorrigeerd. Bovendien beschikken wij over de ISO 9001 en 17100 certificaten, dus je kunt met een gerust hart je vertalingen uitbesteden. Bovendien werken wij 100% online en heb je in een mum van tijd je vertaalde teksten terug.

Waarom zo veel moeite doen voor een ‘simpele’ vertaling?

Omdat je absoluut de plank niet wilt misslaan met een vertaling die niet door een native is gedaan. Dat kan problemen met interpretatie opleveren omdat ze de cultuur niet kennen. Voor je het weet belandt je verkeerd vertaalde menukaart of e-mail op sociale media met alle imagoschade van dien.

amsterdam vertaalbureau voor ondernemers

Geef mij maar Amsterdam

Waarom zou je een Amsterdams vertaalbureau kiezen? Omdat je bij ons gewoon op de koffie kunt komen om je wensen te bespreken. Samen met jou sparren we over je vraagstukken en het doel dat je wilt bereiken. Een goed geformuleerde opdracht is het halve werk. En we houden gewoon van bezoek. Gezellig.

‘Spreken jullie ook een beetje Mokums?’

Nou, het zou mesjogge zijn als we niet een beetje konden konkelefoezen in ons lokale idioom, toch?

Als je met Amsterdams vertaalbureau Textwerk in zee gaat kost dat je geen achterwiel en raak je ook niet platzak. Kijk hier voor onze prijzen of neem direct contact met ons op.